9 desembre, 2021

El Màster en Quàntica de Barcelona s’uneix a la col·laboració europea QTOM

El Màster de Barcelona en Ciència i Tecnologia Quàntica, coordinat per la Universitat de Barcelona, ​​s’uneix a QTOM, una nova col·laboració experimental europea.

El QTEdu Open Master QTOM és una iniciativa de l’acció de coordinació i suport a Educació de la Quantum Flagship, la iniciativa europea sobre tecnologies quàntiques, finançada amb 1.500 milions d’euros, que va començar a principis del 2018.

El programa QTOM, que va acollir el seu esdeveniment de llançament el 6 de desembre passat, té com a objectiu proporcionar mitjans perquè els estudiants de programes de màster a tot Europa estudiïn àrees diverses i rellevants de les tecnologies quàntiques.

 

 

L’accés al programa pilot està disponible de manera flexible, mitjançant cursos, tallers i esdeveniments totalment independents d’una xarxa de més de 30 institucions associades a tot Europa. Els cursos realitzats a través del programa estan a més acreditats com a ECTS, per la qual cosa els estudiants poden incorporar els mòduls d’estudi i investigació als seus propis programes de Màster, inclosos els seus projectes de tesi. A partir de gener de 2022 s’iniciarà un extens programa de pràctiques, fet que permetrà als estudiants participar tant de manera remota com en persona.

A més, el pilot està provant l’ús del Marc de Competència Europeu per a Tecnologies Quàntiques que descriu els requisits educatius dels futurs treballadors en tecnologies quàntiques.

El Màster, amb la primera edició actualment en curs, és el resultat d’un esforç coordinat de la comunitat QuantumCAT, que inclou la Universitat de Barcelona, ​​la Universitat Autònoma de Barcelona, ​​la Universitat Politècnica de Catalunya, l’Institut de Ciències Fotòniques ICFO, el Barcelona Centre de Supercomputació, l’Institut de Física d’Altes Energies i l’Institut Català de Nanociència i Nanotecnologia.