15 juliol, 2021

QuantumCAT al Mobile World Congress 2021

20.000 visitants de 117 països i més de 100.000 assistents en línia es connecten a l’actualitat de l’ecosistema mòbil.

El Mobile World Congress reuneix cada any a les companyies líders i pioners de la indústria del mòbil per compartir les últimes novetats dels futurs ecosistemes tecnològics. Després de dos anys d’una aturada inimaginable en les conferències i esdeveniments mundials, el Mobile 2021 ha tornat a Barcelona en un esdeveniment atípic, de format híbrid amb sessions presencials i virtuals.

En la setmana del 28 de juny fins a l’1 de juliol, l’organitzador del congrés GSMA va engranar una agenda exhaustiva de presentacions, xerrades i exhibicions, abastant una gran varietat d’àrees tecnològiques de les telecomunicacions, posant l’accent principalment en les novetats del sector. El congrés també va posar el focus en grans companyies com Google, Samsung o TCL, que van revelar els seus nous productes durant el congrés. Aproximadament 20.000 visitants de 117 països diferents van assistir presencialment a l’esdeveniment, que va tenir una audiència en paral·lel de més de 100.000 persones connectades a les diferents sessions virtuals.

 

Startups al 4YFN

Les sessions principals d’aquest any van transcórrer en paral·lel amb el congrés 4YFN, l’esdeveniment més gran per a empreses emergents. Tres de les startups de QuantumCAT van participar-hi, en diversos esdeveniments centrats a il·lustrar què són les tecnologies quàntiques i quins canvis comportaran en un futur per a la indústria, les institucions i la societat en general.

Víctor Canivell, CEO i cofundador de Qilimanjaro, va presentar la startup en les sessions “From lab to the market: Showcasing three deep tech startups“, organitzada pel Barcelona Institute of Science and Technology (BIST), i la “Barcelona Deep Tech Hub”, un debat sobre el panorama de la deep tech a Barcelona, moderat per Pere Condom-Vila, director de transferència tecnològica de la Universitat de Girona. Canivell va explicar com la seva companyia aborda el repte de la correcció d’errors en la computació quàntica, desenvolupant un nou tipus de qubits coherents, i la seva visió sobre l’estat de la deep tech.

L’altre cofundador de Qilimajaro, el Dr. Artur Garcia Saez, també va estar present en una altra de les sessions del congrés “From Bytes to Qbits: Opportunities of Unprecedented Computing Power“, compartint espai amb el CEO de Quside Carlos Abellán. La conversa sobre les noves tecnologies quàntiques va cobrir una àmplia gamma de temes candents, tals com la computació quàntica  – els arquetips, sistemes i la supremacia quàntica, entre d’altres –  la criptografia quàntica o com els generadors aleatoris quàntics faciliten les comunicacions quàntiques ultrasegures. També van discutir el potencial de les aplicacions d’aquesta tecnologia amb nous socis industrials i empreses, delineant expectatives clares i realistes per al futur d’aquest camp.

El nou membre de QuantumCAT LuxQuanta va participar en la Connectivity Summit session. Sebastián Etcheverry, CTO de la recentment creada spin-off de l’ICFO, va donar una visió global de les comunicacions quàntiques i de la criptografia quàntica, centrant-se en l’estat actual del panorama tecnològic i empresarial. L’empresa va néixer el maig de 2021 amb l’objectiu de comercialitzar sistemes de distribució de claus quàntiques d’alt rendiment, assequibles i preparats per operar en les xarxes de comunicació actuals.

Presència dels socis empresarials al MWC2021

D’altra banda, les empreses sòcies de QuantumCAT Cellnex, Sateliot, KPMG i Keysight Technologies van participar en la part principal de Congrés, en diferents esdeveniments.

Jaume Sanpera, cofundador, CEO i president de la junta de Sateliot va participar en una xerrada amb el vicepresident i conseller de Polítiques Digitals i Desenvolupament de la Generalitat de Catalunya, Jordi Puigneró, i la presidenta de la Cambra de Comerç de Barcelona, ​​Mònica Roca. La sessió “5G IOT from space: World’s first constellation with NB-IOT coverage” va tractar el recent projecte Enxaneta, un nanosatèl·lit llançat amb l’objectiu de millorar el desplegament de serveis de connectivitat global de l’internet de les coses a tot Catalunya.

Oscar Pallarols, director comercial global de Cellnex, va compartir escenari amb Charles Ferland, vicepresident i GM en computació de Lenovo, en la sessió “Bring AI capabilities to your network edge”, on van explorar com la intel·ligència d’avantguarda permet la presa de decisions en temps real. Martin Sokalski, líder global en estratègia digital, solucions i tecnologies emergents a KPMG, va moderar la taula rodona virtual “Internet of Behavior”, on es va debatre sobre com la pandèmia ha modificat el nostre comportament a internet.

A banda, Keysight Technologies va participar com a expositor, amb un estand on van presentar alguns dels seus dispositius i programari de simulacions, validació de prototips, proves de programari automatitzades, anàlisi de fabricació, optimització del rendiment de la xarxa, proveïdor de serveis i entorns al núvol.