7 abril, 2021

Nou màster universitari en Ciència i Tecnologia Quàntica

Universitats i centres capdavanters en recerca anuncien la posada en marxa del nou màster universitari en Ciència i Tecnologia Quàntica. 

El programa de màster proporcionarà coneixements avançats per desenvolupar recerca d’avantguarda tant teòrica com experimental en simulació quàntica, computació quàntica, sensors quàntics i comunicacions quàntiques, i recerca teòrica purament formal en aquests mateixos àmbits. D’un curs acadèmic (60 crèdits ECTS), la docència serà en anglès.

El professor Bruno Julià, investigador del projecte QUASI-CAT de QuantumCAT i coordinador del Màster en Ciència i Tecnologia Quàntiques, assenyala: “La física quàntica jugarà un paper important en els propers desenvolupaments futurs en la nostra capacitat de computar, comunicar i mesurar amb precisió. Una educació sòlida en ciències quàntiques serà un actiu crucial, tant per ampliar els límits del nostre coneixement com per desenvolupar nous productes industrials que es beneficiïn de les intricades propietats quàntiques. Aquest Màster és la llavor d’un futur quàntic“.

El programa pretén facilitar la futura integració dels estudiants en els sectors acadèmic i industrial mitjançant connexions directes amb la indústria a través de la comunitat QuantumCAT, i la participació d’empreses d’alta tecnologia en el programa d’ensenyament. També oferiran un conferència anual sobre carreres laborals.

El professor Morgan Mitchell, coordinador de QuantumCAT, afegeix: “La tecnologia quàntica està creixent ràpidament a Catalunya, amb universitats, centres de recerca, empreses de nova creació i indústria treballant per aconseguir la segona revolució quàntica. QuantumCAT dóna un suport ferm a la creació del Màster en QST, com una forma d’impulsar la força laboral qualificada en aquesta indústria dinàmica. Esperem treballar amb estudiants i graduats d’aquest programa”.

Coordinat per la Universitat de Barcelona (UB) i amb la participació de la UPC, a través de l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria de Telecomunicació de Barcelona (ETSETB), al màster també hi participen la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), l’Institut de Ciències Fotòniques (ICFO), el Barcelona Supercomputing Center – Centro Nacional de Supercomputación (BSC-CNS), l’Institut de Física d’Altes Energies (IFAE), i l’Institut Català de Nanociència i Nanotecnologia (ICN2).

 


Més informació