Computació Quàntica
Software i Hardware per a facilitar l'accés d’usuari al processament de dades al núvol.
Coordinador
Artur García
ProjectesComputació QuànticaQuasiBohm
Software i Hardware per a facilitar l'accés d’usuari al processament de dades al núvol.
QUASI-BOHM desenvoluparà una plataforma de simulació de sistemes quàntics d’altes prestacions computacionals basats en trajectòries quàntiques, amb aplicació a diferents àmbits científics d’interès, i amb el qual es podrà donar suport computacional a OpenQPU.
Coordinador
Artur Garcia-Saez és investigador en el grup de recerca CASE – Quantic de l’BSC. Va obtenir el seu Ph.D. a l’ICFO treballant en correlacions clàssiques i quàntiques. Amb posterioritat, ha investigat a la Universitat de Barcelona i al Yang Institute of Theoretical Physics. La seva recerca es centra en algorismes quàntics i Machine Learning.
Participants
Xavier Oriols és catedràtic d’Electrònica a la UAB i la seva lidera el departament d’Enginyeria Electrònica, que ha desenvolupat el simulador de dispositius BITLLES (http://europe.uab.es/bitlles). Va obtenir el seu PhD a la UAB el 1999. Durant 1997 va treballar a l’Institut d’Electrònica, Microelectrònica i Nanotecnologia de Lille (França) i durant 2002 va ser professor convidat a la State University of New York. La seva activitat investigadora combina els seus interessos en nanodispositius quàntics i els fonaments de mecànica quàntica en general, i mecànica bohmiana. Les seves investigacions cobreixen un ampli espectre, des de qüestions fonamentals de física fins enginyeria electrònica pràctica. El 2008, va rebre el premi a joves investigadors en el marc de el Programa I3 d’Espanya i el premi a l’excel·lència investigadora en 2008 i 2010.
Xavier Cartoixà és professor associat al departament d’Enginyeria Electrònica de la UAB des de 2009. Va obtenir el seu PhD al Califòrnia Institute of Technology el 2002. Després de dues estades post doctorals a University of Illinois at Urbana-Champaign (2003) i Lawrence Berkeley National Laboratory (2004). Entre 2005 i 2009 ha estat investigador Ramón i Cajal amb una beca Marie Curie al departament d’Enginyeria Electrònica de la UAB com. Els seus interessos de recerca actuals inclouen el desenvolupament de metodologies i programari basats en la vinculació estreta per obtenir les propietats electròniques de dispositius d’efecte quàntic, l’estudi de contactes de material 2D metàl·lics per electrònica d’alta freqüència o l’enginyeria de transport tèrmic en sistemes de baixa dimensionalitat.